Vad betyder adjektiv? Här hittar du förklaringar, böjningar, uttal med mera

adjektiv

uttal: [ ²'ad:jekti:v ]

(adjektivet, adjektiv, adjektiven)


Vad betyder adjektiv?

adjektiv substantiv
 1. en ordklass som anger egenskap (t ex "
 2. liten, röd, glad"
 3. )
 4. (ordklasser) ord som normalt betecknar en egenskap och som grammatiskt kan fungera som bestämning till ett substantiv eller ett pronomen; en ordklass
Snabblänkar

Besläktade ord till adjektiv

  Adjektiv på engelska

  Synonymer till adjektiv

    Hittade inga synonymer till adjektiv...

   För fler synonymer se synonymer till adjektiv

   Korsordsledtrådar & korsordssvar

   Ibland kan korsordsfrågor och korsordssvar ge lite ledtrådar till hur man på ett annorlunda eller litet underfundigt sätt kan beskriva ett ord. Tyvärr så har vi inte hittat några för ordet adjektiv ännu.

   Exempelmeningar som innehåller adjektiv

   Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

   • Inom domänen ARTEFAKTER är sval mycket mer perifert än varm, kall och het, vilka är de adjektiv som huvudsakligen förekommer inom denna domän.
   • Vio Enligt de flesta grammatikböcker ska adjektiv som egentligen är verbformer ( particip ) kompareras med ’ mer ’ och ’ mest ’.
   • Oavsett hur fin, snabb, ( valfritt positivt adjektiv ) den är.
   • Där ser man att retrospektiv inte bara är ett adjektiv utan också kan vara substantiv och att det då betyder ’ retrospektiv utställning ’.

   Kakor hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Mer information