Vad betyder livsmedel? Här hittar du förklaringar, böjningar, uttal med mera

livsmedel

uttal: [ ²l'if:sme:del ]

(livsmedlet, livsmedel, livsmedlen)


Vad betyder livsmedel?

livsmedel substantiv
  1. mat, föda
  2. föremål, ofta produkt i affär, som kan ätas eller drickas
Snabblänkar

Synonymer till livsmedel

För fler synonymer se synonymer till livsmedel

Korsordsledtrådar & korsordssvar

Ibland kan korsordsfrågor och korsordssvar ge lite ledtrådar till hur man på ett annorlunda eller litet underfundigt sätt kan beskriva ett ord. Tyvärr så har vi inte hittat några för ordet livsmedel ännu.

Exempelmeningar som innehåller livsmedel

Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

  • Livsmedel till ett värde av 100 miljoner kronor förstördes.
  • Men sedan dess har ett antal EU-länder infört förbud mot azofärgämnen i livsmedel.
  • Om man använder en sådan ny växtsort när man ska tillverka ett livsmedel har man fått ett genmodifierat livsmedel.
  • – Investeringen blir stor men vatten är vårt viktigaste livsmedel så vi måste göra på det här viset, säger Bosse Svensson.
  • Städernas tillväxt förutsatte att deras försörjning med livsmedel kunde ordnas.
  • Många kolhydratinnehållande livsmedel producerade idag har ett högre GI än förr i ett led att erbjuda ett mer smakrikt och bekvämt utbud.
  • Svårt att producera mer svenska livsmedel – det här är utmaningarna
  • Kaféägaren förbjöds att hantera livsmedel efter en kontroll, då en rad brister upptäcktes, men fortsatte att hålla öppet, skriver Dt.se.
  • I Europa finns det runt 1500 livsmedel som har någon form av skyddad ursprungsbeteckning.
  • Stora mängder radioaktivt livsmedel har efter Tjernobylolyckan exporterats från Västtyskland till den tredje världen.
  • Generellt sett har kolhydratinnehållande livsmedel som bryts ner och absorberas snabbt ett högre GI än de livsmedel som det tar längre tid för.
  • Maria Hansson, enhetschef inom livsmedel- och alkoholenheten, berättar att det inte är första gången som hon stöter på spanska ägg.
  • Personal har tagit i sina privata telefoner och sedan hanterat livsmedel, utan att tvätta händerna.
  • – Av de ingredienser som är vanligast i svenska livsmedel kommer vatten och salt på första och andra plats och därefter kommer socker.