Vad betyder metafysisk? Här hittar du förklaringar, böjningar, uttal med mera

metafysisk

uttal: [ metaf'y:sisk ]

(metafysiskt, metafysiska)


Vad betyder metafysisk?

metafysisk adjektiv
 1. översinnlig, andlig
 2. översinnlig, övernaturlig
Snabblänkar

Besläktade ord till metafysisk

  Metafysisk på engelska

  Synonymer till metafysisk

    Hittade inga synonymer till metafysisk...

   För fler synonymer se synonymer till metafysisk

   Korsordsledtrådar & korsordssvar

   Ibland kan korsordsfrågor och korsordssvar ge lite ledtrådar till hur man på ett annorlunda eller litet underfundigt sätt kan beskriva ett ord. Tyvärr så har vi inte hittat några för ordet metafysisk ännu.

   Exempelmeningar som innehåller metafysisk

   Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

   • Människans situation och belägenhet 153 Robert A. Segal menar att Quispel som jungian har en mer metafysisk än psykologisk analys av gnosticismen.
   • Än finns bokstavstrogna här och var, men på det hela taget har teologerna dragit sig tillbaka till en mer lättförsvarad, metafysisk terräng.
   • Här fanns dessutom en metafysisk symbolism att ta tillvara.
   • Den aktuella debatten om realismfrågan förs i huvudsak någonstans mellan två extrema poler : metafysisk realism och metafysisk antirealism.
   • Det mest utmärkande för den är föreningen av vardagligt språk och metafysisk resonansbotten, inte utan viss filosofisk namedropping.
   • För mig har det snarare blivit en gåta som är metafysisk.
   • Geijers sätt att lösa frågan om hur den inre, yttre och högre världen förhåller sig till varann är ett slags metafysisk republikanism.

   Kakor hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Mer information