3. grupp med människor med uppgift att leda andra människor, t.ex. företagsledning

Synonymer till ledning

För fler synonymer se synonymer till ledning

Exempelmeningar som innehåller ledning

Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

• I sin andra stöt för dagen drog hon till med 17, 73, det räckte gott och väl till en komfortabel ledning.
  • En undersökning från Washington Post i går talade om en ledning på 8 procentenheter.
  • I mitten av andra halvlek trodde många och inte minst Kylian Mbappé att han ökat på Frankrikes ledning till 2-0.
  • Mitt Romney har en relativt bekväm ledning med drygt hundra delegater säkrade.
  • KUNGSHOLMS KYRKA Adolf Fredriks musikklasser sjunger Palestrina, Bach och Brahms under ledning av bl a Bo Aurehl.
  • Gästerna tog i första perioden en 2-0 ledning som de skulle hålla matchen ut, och till slut vinna med 3-0.
  • Ibland kopplas en grafisk formgivare in som håller i utformningen under ledning av ad:n.
  • Till exempel kommer man att använda det för att ge ledning till stridsflygplan som används i Jemen eller Libyen ?
  • – Kvinnorna har tagit lite ledning nu, säger Nisse Scherman, arrangör.
  • Men någon konflikt med partiets ledning finns definitivt inte, enligt Björn Söder.
  • Sundsvall möter Halmstad i kvalet nästa vecka, det är i stort sett klart ( trots att Giffarna just kvitterade Häckens ledning ).