Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

• Då gjorde Noah Sonko Sundberg självmål i den 94:e minuten.
        • Matchen slutade 4-1 efter ett självmål.
        • Ett självmål av Israel följde innan Sofie Junge fastställe slutresultatet.
        • I förlustmatchen mot Viksjö på bortaplan tog Roslagskulla ledningen med 1 - 0 efter ett självmål.
        • Då gjorde 26-årige Masiello självmål i den 80:e minuten och Bari, som redan var klara för nedflyttning, förlorade med 0-2.
        • Åtta mål, varav ett dråpligt självmål.
        • Rosengård inledde säsongen med att besegra Vittsjö med 1-0 efter ett sent självmål.
        • Sent självmål när Zlatan kryssade i comebacken
        • Ett självmål och ett mål i slutminuterna räckte för att Malmö skulle ta ytterligare en trepoängare i damallsvenskan i fotboll.
        • Matchen var inte ens fyra minuter gammal när PSG:s vänsterback Maxwell gjorde självmål.
        • Först drog Ron-Robert Zieler på sig ett rött kort, sedan gjorde Sami Khedira självmål.
        • Men det finns bättre spelare än vad hon är som har gjort självmål.
        • Råsunda - IFK Lidingö 3 - 1 ( 1 - 0 ) Målen : R : Bettan Mollander, Ingegerd Edlund och självmål.
        • Med nio minuter kvar av matchen fastställdes slutresultatet genom ett självmål av bortalaget.
        • Då hade Bajen vänt matchen sedan kaptenen Magnus Joneby först gett hemmalaget ledningen och VSK sedan bjudit på ett självmål.
        • Tims självmål, säger jag bara och fnissar.