Vad betyder fett? Här hittar du förklaringar, böjningar, uttal med mera

fett

uttal: [ fet: ]

(fettet, fetter)


Vad betyder fett?

fett substantiv
  1. ämne som människor och djur har under huden som reservnäring
  2. kemi triester av propantriol (glycerol) och tre godtyckliga, långa karboxylsyror, vilka i sammanhanget benämns fettsyror
Snabblänkar

Synonymer till fett

För fler synonymer se synonymer till fett

Exempelmeningar som innehåller fett

Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

  • Experternas råd för att inte bli fet Både fett och protein innehåller nyttiga ämnen så var inte så rädd för att äta lite fett.
  • Men kolhydrater och fel sorts fett bildar ett fett på insidan av ådrorna.
  • Det finns fett som är bra för kroppen, till exempel olivolja och fett i fiskar.
  • Dä äter också för mycket av det fett som kallas för mättat fett.
  • Gul såpa erhålls om animaliskt fett eller fett från barrträd används, medan grön såpa erhålls om man utgår från hampa.
  • Gul såpa erhålls om animaliskt fett eller fett från barrträd används, medan grön såpa erhålls om man utgår från hampa.
  • Vid en ny operation den 13 mars avlägsnades ytterligare drygt 4 liter fett, liksom den 30 maj då hennes rygg och mage fett sögs.
  • De allmänna näringsrekommendationerna innebär därför mindre mängd mättat fett och mer omättat fett samt mer kostfiberrika livsmedel [ 6 ].
  • Detta är definitivt inte i samklang med SNR - som förordar ca 30 energiprocent från fett, vilket i runda tal motsvarar 1 g fett / kg kroppsvikt.
  • För lite fett under lång tid medför att vätska ansamlas, och denna försvinner naturligtvis när man äter mer fett, därav viktnedgången.
  • smör eller fett, men detta fett köpes för dyrt, nämligen för nära kr.
  • Nej, fett kring buken är farligare än fett kring rumpa och lår.
  • Det som har diskuterats är inte fett i största allmänhet, utan mättat fett.
  • Principen är att råvaror steks i sitt eget fett – och att detta fett även används i tillbehören.