Vad betyder gagn? Här hittar du förklaringar, böjningar, uttal med mera
gagn
uttal: [ gang:n ]
(gagnet)
Vad betyder gagn?
gagn substantiv- nytta, fördel
- nytta
exempel:
Snabblänkar- vara till gagn för mänskligheten
Ordets historia/ursprung
gagn, fornsvenska gaghn = fornisländska gagn (även:bohag, utrustning), danska gavn; egentl.:'sammanträffande', varav 'anpassning';till fornisländska gagn-, emot; se gen, genom o.under l e di n g.Ordets historia kommer från Svensk etymologisk ordbok, Elof Hellquist (1922)
Korsordsledtrådar & korsordssvar
Korsordsledtrådar där svaret varit eller innehållt gagn
Korsordsledtrådar där ledtråden innehåller gagn
Exempelmeningar som innehåller gagn
Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.
- Den andliga nyttan, att få mässor lästa för själens gagn, var minst lika viktig då religionen hade en stor plats i det medeltida samhället.
- en på faktiska förhållanden till gagn för biodiversiteten, dels är syftet att belysa rätten från skilda perspektiv.
- I VU tog man också ställning till vilka annonser som skulle få plats, endast sådana med produkter som var till gagn för läsarinnorna.
- Han menar att om dessa utflykter inte är för långa eller alltför ofta förekommande så är utflykterna till gagn för arbetsuppgiften.
- Lagtexten uttalar klart och tydligt en bevarandeideologi som syftar till förvalta stränder till gagn för framtida generationer.
- Exploatören står för eventuella vägbyggnationer som behövs för transporten av vindkraftverket men som också kommer skogsbruket till gagn.
- Som en konsekvens av den kulturen har stora vetenskapliga framsteg skett inom respektive disciplin, till gagn för mänskligheten.
- Tjänsterna ska vara till gagn för fordonstestföretagen i deras arbete med att utveckla sintjänsteportfölj.
- Fler kvinnor i branschen anses också leda till fler hjälpmedel, vilket även antas komma männen till gagn.