Vad betyder hörna? Här hittar du förklaringar, böjningar, uttal med mera

exempel:
  • alla fyra målen gjordes efter hörna
hörna
  1. hörn, särskilt om en mysig och avskild plats
  2. sport fast situation i fotboll, bandy och handboll där det anfallande laget får återuppta spelet vid ett av spelplanens hörn

Korsordsledtrådar & korsordssvar

Ibland kan korsordsfrågor och korsordssvar ge lite ledtrådar till hur man på ett annorlunda eller litet underfundigt sätt kan beskriva ett ord. Tyvärr så har vi inte hittat några för ordet hörna ännu.

Exempelmeningar som innehåller hörna

Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

• Steven Gerrard tog sig fram till höger efter en hörna alldeles i inledningen av andra halvlek.
    • hörna från vänster nådde Rasmus Sjöstedt bollen i kamp med två Bajen-backar och stötte in 2-1.
    • Mathias Jörgensen skarvade en hörna till en fristående Jonas Wind vid bortre stolpen, som enkelt satte 1 – 0.
    • Pauline Hammarlund nådde högst på Blomqvists hörna och nickade in 2 – 0 vid första stolpen.
    • Georgios Samaras nickar in en hörna vid bortre stolpen, ur dålig vinkel.
    • Då vaknade Milan och Theo Hernandez nickade in en hörna till 1 – 2.
    • I 19:e minuten kvitterade Everton genom en nick av Michael Keane på hörna.
    • Liverpool tog snabbt greppet på Anfield då Virgil van Dijk fick nicka in ledningsmålet på hörna redan i 14:e minuten efter dålig markering.
    • IFK Göteborg slog en hörna som Otieno snappade upp och kontrade in 3-1.
    • Ronaldo-nick utanför på hörna.
    • Efter en mållös första halvlek tog man ändå ledningen då belgaren Alexis Saelemakers sköt in 1-0 efter en hörna.
    • Mindre än fyra minuter senare kom 2 – 1, då Henrik Castegren nickade in Haksabanovics hörna.
    • En hörna från Mjällby tog på armen på Simon Gefvert, som samtidigt fick en knuff i ryggen.