Korsordsledtrådar & korsordssvar

Ibland kan korsordsfrågor och korsordssvar ge lite ledtrådar till hur man på ett annorlunda eller litet underfundigt sätt kan beskriva ett ord. Tyvärr så har vi inte hittat några för ordet pausvila ännu.

Exempelmeningar som innehåller pausvila

Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

• Lagen höll dock jämna steg i första halvlek och matchen gick till pausvila med Skuru i en ettmålsledning.
        • Helsingborg gick till pausvila med en 1 – 0-ledning sedan mittbacken Walid Atta nickat Erik Edmans hörna i mål i tionde minuten.
        • Örebro tog ledningen i både första och andra perioden, men båda gångerna hann Växjö kvittera innan det var dags för pausvila.
        • Amerikanen stod inte riktigt att känna igen, men hann i alla fall bidra med två poäng innan Södertälje gick till pausvila i ledning 39-27.
        • Ajax kunde gå till pausvila med 1 - 0, målet innickat av Europas skyttekung i fjol Marco van Basten.
        • Gaetano Letizia skickade in en dåligt rensad boll och såg till att lagen fick gå till pausvila i likaläge.
        • Serieledande Milan med Zlatan Ibrahimovic gick till pausvila i underläge, 0 – 1.
        • Ställningen när lagen går till pausvila är 8 – 10, underläge för Sverige.
        • 19:59, 26 januari 2012 SvD Martin Theander : Pausvila.
        • Edsbyn gick till pausvila i 3-1-ledning efter ett mål av Ted Hedell.
        • Men det perfekta positionsspelet gjorde ändå att England kunde gå till pausvila förnöjt med ena benet i kvartsfinal.
        • Djurgården gjorde tre mål under slutminuten på Hovet av den första perioden mot Brynäs och gick till pausvila med 3-0.
        • Ett rejält nertryckt Sandviken fick gå till pausvila i 1-4-underläge.
        • Rosengård såg länge ut att få gå till pausvila utan att ha skapat en enda vass målchans.
        • Trots att Sverige hade en tvåmålsledning vid ett par tillfällen såg det ut som att det var Frankrike som skulle gå till pausvila i förarsätet.
        • Motalas plan höll nästan första halvleken ut då VSK satte två snabba mål och gick till pausvila med 3-0.
        • Med lite tur hade Sverige gått till pausvila i ledning.
        • 45 : Pausvila.