Vad betyder synthesizer? Här hittar du förklaringar, böjningar, uttal med mera

synthesizer

uttal: [ s'yn:tesajser ]

(synthesizern, synthesizers)


Vad betyder synthesizer?

synthesizer substantiv
 1. elektroniskt musikinstrument med klaviatur
 2. (musikinstrument) elektroniskt musikinstrument, med en klaviatur eller annan anordning som gör det möjligt att spelas, som genom ljudsyntes förmår skapa ett stort antal olika ljud
Snabblänkar

Besläktade ord till synthesizer

  Synthesizer på engelska

  Synonymer till synthesizer

    Hittade inga synonymer till synthesizer...

   För fler synonymer se synonymer till synthesizer

   Korsordsledtrådar & korsordssvar

   Ibland kan korsordsfrågor och korsordssvar ge lite ledtrådar till hur man på ett annorlunda eller litet underfundigt sätt kan beskriva ett ord. Tyvärr så har vi inte hittat några för ordet synthesizer ännu.

   Exempelmeningar som innehåller synthesizer

   Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

   • 171 Karin_Hogstrom_avh.indd 171 10-03-19 09.51.57 golv, och vid sidan av det står en synthesizer och en mikrofon uppställda.
   • Musiken som forskarna skapat är konstnärlig och de har tagit sig vissa friheter så som val av instrument, vilket blev harpa och synthesizer.
   • Samtidigt uppstod nya frågor : exempelvis ifall man kunde spela riktig musik på synthesizer eller om en discjockey var musiker eller ej.
   • Via tangentbordet på en särskild synthesizer ( en s k digital sampling synthesizer ) kan inspicienten byta både takt och tonart hos ett ljud.
   • Forskarens instruktioner till barnen bestod av att instruera användningen av datormjukvara och synthesizer.
   • Hon är inte en verklig person utan en röst i datorprogrammet Vocaloid, en synthesizer från Yamaha, framtagen för att simulera människoröster.
   • I Matti Kallioinens The nervous manifold utför stora uppblåsbara skulpturer en sorts dans till ljudet av en ålderstigen synthesizer.
   • Precis som nån speciell synthesizer för många musiker nu så var min dröm B3:an.
   • Genom att byta från dragspel till synthesizer, slog Zoran bokstavligen och bildligen an ett annat ackord och en annan tonart.
   • Folkestad ( 1996 ) undersöker den situerade praktik där ungdomar komponerar med hjälp av synthesizer och dator.

   Kakor hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Mer information