(överläget)

Vad betyder överläge?

överläge substantiv
  1. bättre läge än motståndare, fördelaktig position
  2. läge för viss part i en motsättning, exempelvis tävling, där denne har bättre möjligheter än motståndaren
Snabblänkar

Besläktade ord till överläge

överläge på engelska

Synonymer till överläge

För fler synonymer se synonymer till överläge

Korsordsledtrådar & korsordssvar

Ibland kan korsordsfrågor och korsordssvar ge lite ledtrådar till hur man på ett annorlunda eller litet underfundigt sätt kan beskriva ett ord. Tyvärr så har vi inte hittat några för ordet överläge ännu.

Exempelmeningar som innehåller överläge

Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

• Hon berövades emellertid genast sin förhoppning om överläge.
    • Han filmade till sig en utvisning mot Franzén och Jevgenij Malkin sköt 2-3 i numerärt överläge.
    • Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har ett tydligt överläge i opinionen inför valet i USA på tisdagen.
    • Bulgarien vann hemmamatchen med 78 – 73 och för att skaffa sig ett inbördes överläge krävdes svensk seger med minst sex poäng.
    • Formstarka Atalanta lyckades kvittera till 1 – 1 borta mot Fiorentina och fick sedan ett numerärt överläge.
    • Färjestad värvade i första hand Chris Lee för att få fart på spelet i numerärt överläge.
    • Skröders mål kom i numerärt överläge och framförallt höll Modo emot när HV spelade sex mot fyra i två minuter på slutet.
    • Linköping avgjorde med två mål i numerärt överläge i den sista perioden genom Denise Altmann och Emma Holmbom.
    • Segermålet kom i sista matchminuten, i numerärt överläge.
    • Ännu en gång var det numerärt överläge som gällde och ännu en gång var det ett första mål för säsongen som gjordes.
    • I nytt numerärt överläge kunde han sätta det sista och avgörande målet.