Korsordsledtrådar & korsordssvar

Ibland kan korsordsfrågor och korsordssvar ge lite ledtrådar till hur man på ett annorlunda eller litet underfundigt sätt kan beskriva ett ord. Tyvärr så har vi inte hittat några för ordet halvvägs ännu.

Exempelmeningar som innehåller halvvägs

Det kan underlätta att se ett ord man inte använder så ofta i en riktig mening, därför har vi hämtat meningar från olika källor (främst skönlitteratur, nyheter & akademiska tidsskrifter) och sammanställt dessa nedan.

• Lisa Nordén var 14:e förra året och låg på 14:e plats halvvägs men tappade in mot målet och slutade 24:a.
      • För drygt halvvägs in i den tredje perioden kvitterade nämligen Bo Horvat för Vancouver och tog matchen till förlängning.
      • Den släta hällen halvvägs upp i backen såg naggad ut, också den tvärgående åsen med mossa var borta.
      • Marstrand såg förbi honom och såg Leila ligga halvvägs inne i styrhytten, till synes livlös.
      • Halvvägs in i mandatperioden har drygt 1 400 av riksdagspartiernas folkvalda hoppat av sina uppdrag runt om i landet.
      • Den kanadensiske superstjärnan hade stor show och låg bakom fyra av målen när Penguins gick upp i en 5-0-ledning halvvägs in i matchen.
      • – Vi är halvvägs just nu.
      • Halvvägs ute i sittbrunnen blev hon tvungen att stanna och hämta andan.
      • Men mamma var redan halvvägs till dörren.
      • Samtidigt var finalen nära att ta slut redan halvvägs.
      • Förhoppningsvis närmar vi oss slutet, i värsta fall är vi bara halvvägs igenom.
      • Leksand tog ändå ledningen igen då Fredrik Forsberg satte 2-1 drygt halvvägs in i den andra perioden.